۲۳ شهریور ۱۳۹۲، ۱۱:۱۸

بخارا ویژه صدسالگی خانلری منتشر شد

بخارا ویژه صدسالگی خانلری منتشر شد

شماره نود و چهارم مجله بخارا که بخش مهمی از آن به یادنامۀ یکصد سالگی دکتر خانلری اختصاص دارد در 632 صفحه از چاپخانه‌ درآمد و از صبح یکشنبه 24 شهریور ماه در کتابفروشی‎ها و دکه‎های مطبوعاتی عرضه می‎شود.

به گزارش خبرنگار مهر، در این شماره مقالاتی می‎خوانیم از: مهدی محقق، احمد مهدوی دامغانی، داریوش شایگان، ژاله آموزگار، شفیعی کدکنی، عبدالله انوار، محمدرضا باطنی، نوش‌آفرین انصاری، پرویز دوایی، کامران فانی، ترانه مسکوب، بهاءالدین خرمشاهی، مینو مشیری، حسن انوری، فتح‎الله مجتبایی، جمال میرصادقی و مقالاتی منتشر نشده از شفیعی کدکنی و دکتر خانلری.

بخش جهان ایرانی بخارا دربردارنده مقالاتی از حسن انوری، داریوش شایگان، محمود بهفروزی و لویی ماسینیو است و در قسمت زبان فارسی، مقاله‌ایی با عنوان از فارسی به تاجیکی به قلم مسعود حسینی‌پور آمده است.

بخارا در این شماره خود گفتگویی دارد باایرانشناس ایتالیایی آنجلو میکله پیه مونتسه و محبوبیت خیام در گرجستان مطلب دیگری است در بخش ایرانشناسی بخارا به قلم تئا شورغایا. این نشریه در قسمت نقد ادبی خود و در مطلبی به قلم رضا قنّادان، به بررسی نقش مدرنیسم در تحول ادبی ایران پرداخته اس. دفاع از «استثنای فرهنگی» نفی مفهوم راستین فرهنگ است نیز عنوان مقاله‌ای است از ماریو بارگاس یوسا با ترجمه مینو مشیری.

مطالب یادنامه دکتر پرویز ناتل خانلری هم گونانگون است؛ این یادنامه که به مناسبت یکصدمین سالروز تولد این استاد سخن، تهیه شده، شامل گفتارهایی از علی دهباشی، ترانه مسکوب، ترانه خانلری، محمدرضا شفیعی کدکنی، فتح‌الـله مجتبایی، ایرج پارسی نژاد، نرگس روان‌پور، محمدرضا باطنی، بهاءالدین خرمشاهی، جمال میرصادقی، ایرج افشار، محمد افشین وفایی، نادر نادرپور، محمود صناعی، غلامحسین یوسفی، حسین خطیبی، رکسانا صادقزاده اردوبادی، عبدالکریم تمنا هروی، تورج رهنما، مهدی اخوان ثالث، فریدون مشیری و سید محمد دبیر سیاقی است.

در ادامه مطالب بخارا، گزارش شب مهدی محقق و گزارش شب ژول مول و همچنین گزارشی از رونمایی از کتاب امپراتوری فراموش شده، آمده است.

بیستمین شماره از سلسله مقالات تاریخ نشر کتاب در ایران به قلم عبدالحسین آذرنگ، یادداشتهایی از ژاپن به قلم هاشم رجب زاده، جعبه آینۀ کتاب نوشته محمد افشین وفایی، پاره‎های باستانشناسی به قلم شهرام زارع و کتابها و نشریاتی از تاجیکستان نوشته مسعود عرفانیان، آمده است.

کد خبر 2135020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha